Doğanın bizlere sunduğu sayısız şifa kaynağı arasında yer alan bitkiler, sağlık alanında yüzyıllardır kullanılmaktadır. Bu bitkilerden biri de hemen hemen her mutfakta bulunan ve baharat olarak kullanılan kekiktir. Yemeklere lezzet katmasının yanı sıra kekik aynı zamanda güçlü bir doğal antibiyotik olarak da biliniyor. Bazı araştırmalar kekiğin limon ve sarımsaktan 30 kat daha etkili olabileceğini öne sürüyor.
LİMON VE SARIMSAKTAN 30 KAT DAHA GÜÇLÜ!
SADECE BAHARAT DEĞİL
Sadece yemeklere eklenen bir baharat olmayan kekil, faydalarıyla da dikkat çekiyor. Kekik, C vitamini kaynağı olan limondan 30 kat, doğal antibiyotik olarak tanımlanan sarımsaktan ise 30 kat daha güçlüdür. Bakteri ve mantarları öldürmede de oldukça etkilidir.
BAĞIŞIKLIKLARI GÜÇLENDİRİR
Hemen hemen her evde bulunan kekiğin kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Bu mucize bitki bağışıklık sistemini güçlendirir ve görme yeteneğinin korunmasında etkilidir.
EN DOĞAL ANTİBİYOTİKTİR!
Doğal antibiyotik denilince akla ilk olarak sarımsak geliyor ancak bilim insanları kekiğin dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olduğunu kanıtladı. Ayrıca kekik yağı yeşil çaydan 3,37 kat daha güçlü bir antioksidandır.
Taze olarak hasat edilen kekik bitkisi daha sonra baharat olarak ve çay yapımında kullanılabilir. Kekik yağı olarak bilinen yağ formunda da kullanılabilir.
KEKİK ÇAYI NASIL YAPILIR?
Bir çaydanlık alın ve üzerine 1 yemek kaşığı kekik ekleyin, ardından üzerine 300 ml kaynar su dökün. Bu kadar basit! Çayı 15 dakika demlenmeye bırakın. Dilerseniz daha güçlü olması için limon ekleyebilirsiniz.